jan 212010
 

Ennek a mozzarella salátának az egyediségét a

f o k h a g y m a

adja, ami az őrölt fehér borssal, bazsalikommal, sóval és olívaolajjal kitűnően egészíti ki a paradicsom édes és a mozzarella semleges ízét.

A mozzarella salátát sokan és sokszor feldolgozták, a net is hemzseg a nagyszerűbbnél nagyszerűbb ötletektől. Én a jól bevált, de nekem kicsit semleges Caprese-t karakteresítettem.

Ez a saláta miért más, mint a többi?

  • Mozaikcsaládunk kedvence.
  • Az elkészítését a gyerekek is, papák, mozaikpapák is pillanatok alatt megtanulják.
  • Mivel a tizenévesek már vágyják a karakteresebb ízeket, hamar megszeretik a fokhagyma és fehérbors bazsalikommal keveredő ízét.
  • Kiváló kísérő rántottához is.
  • Pirítóssal legyőzhetetlen párost alkot.
  • Reggelire, vacsorára is parádés mentőötlet.

Hozzávalók:

  • Fokhagymás mozzarella saláta

    1 csomag mozzarella – lehet nagy, lehet kis gömbös

  • 2 db paradicsom, de lehet koktél paradicsom is
  • bazsalikom ( friss vagy fagyasztott vagy szárított) – izlés szerint db kb egy kis marék
  • olivaolaj – izlés szerint, de  kb 1 evőkanál
  • fokhagyma – 1 gerezd- reszelve
  • őrölt fehér bors – izlés szerint
  • -ízlés szeint
  • Elkészítési idő:10 perc

Nehézség: NAGYON Könnyű

ELKÉSZÍTÉS LÉPÉSEI

1. Daraboljuk fel a mozzarellát apró kockákra, ha a koktél változat, akkor szeletekre és dobjuk bele egy kisebb salátástálba.

2. A megmosott paradicsomokat vágjuk fel apró kockákra. Ha koktél paradicsom, szeletekre és adjuk a mozzarellához.

3. Egy gerezd fokhagymát tisztítsunk meg és reszeljük bele a salátába.

4. A salátát szórjuk meg egy marék, apróra vágott bazsalikom levéllel.

5. Ízesítsük sóval, őrölt fehérborssal. Éna frissen őröltet kedvelem legjobban, de természetesen hibátlan a boltban kapható őrölt változat.

6. Öntsük le egy kanál olívaolajjal.

7. Keverjük össze.

8. Hagyjuk érni 5-10 percet és ezalatt píríthatunk pár szelet kenyeret. De természetesen  ha már nem bírunk magunkkal és az éhes csipetekkel, azonnal tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

Tippek

  • Megkülönböztetjük a saláta mozzarellát (ezt zacskóban, lében árulják) és a pizza mozzarellát (szalámi rúdszerű csomagolásban árulhatják).
  • a saláta mozzarella sajt 2-3 hétig eláll a hűtőben. Ha már megpuhultak a gombócok élvezhetetlen. A boltban ellenőrizzük le a lejáratát.
  • A fokhagymát fokhagymanyomóval is apríthatjuk, nekem a reszelő vált be.
  • A bazsalikom lehet fagyasztott, friss vagy szárított. A legjobban a fagyasztottat szeretem, mert  az színben, illatban, ízben harmónikus és nagyon jól adagolható. Természetesen apróra vágott friss bazsalikom levelet is használhatunk. A szárított bazsalikomnak esetében adjunk a salátának 10 perc érési időt.

Kép:saját készítés

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.