Már 042010
 


A saláta mindig kitünő választás, de tél végén a vitaminokra kiéhezett szervezett különösen hálásan fogad bármilyen vitaminbombát. Különösen, ha olyan ízletes, mint ez a diósaláta.

A dió nagyszerű forrása a telítetlen zsírsavaknak. Omega-3 zsírsav és antioxidáns található benne. Vértisztító, csökkenti a vér koleszterintartalmát. Serkenti az emésztést, bélféregűző, hatékony gyomor- és  bélhurut ellen.  Magas energiatartalmának köszönhetően kimerültség esetén is gyorsan segít.

Izletes, egészséges. Elkészítése nemcsak egyszerű, de gyors is.

Hozzávalók

  • 55 gr vegyes salátalevél
  • 50 gr dióbél– darabokra törve
  • 1 db kisebb lilahagyma
  • 2 evőkanála olívaolaj
  • 1 evőkanál dióolaj
  • 1,5 evőkanál tárkonyecet
  • 2 gerezd foghagyma – egyik félbe vágva, másik lereszelve
  • só, őrölt fehér bors
  • bagett – 8 szelet

Elkészítési idő: 20 perc Nehézsége: nagyon könnyű


Diósaláta készítése

Elkészítés lépései

  1. Sütőt előmelegítjük.
  2. Egy csésze vizet forralunk.
  3. Amíg a víz felforr és a sütő előmelegszik, a lilahagymát felszeleteljük és összekeverjük a friss, mosott  salátalevelekkel egy tálban.
  4. Elkészítjük a diót. Egy tálba beszórjuk a diót és a forrásban levő vizet ráöntjük. Egy percre beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük, megszárítjuk. A sütőben a diókat szép aranybarnára sütjük. Sütője válogatja, de kb 3-10 perc között. Ha megsült, megsózzuk, összerázzuk. Ettől kicsit összetörik és a haja magától leválik.
  5. Elkészítjük a salátalevet. Összekeverjük egy tálban az olívaolajat, tárkonyecetet és dióolajat. Belereszelünk egy gerezd foghagymát, ízesítjük. Sóval, fehér őrölt borssal.
  6. Összerázzuk a salátát a sózott, sült dióval és a salátalével.
  7. Hagyjuk a salátát állni 10 percig,  hogy az ízek összeérjenek, a sós diótól a lilahagyma erejét veszítse.
  8. Tálalás előtt közvetlenül érdemes megpirítani és fokhagymázni a kenyeret, bagettet, hogy  meleg, illatos legyen és finoman roppanjon.

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.