máj 062010
 

Ez az avokádókrém hagyma nélkül és margarinnal lágyítva készül, hogy azok is szívesen fogyasszák, akik megszenvednék a nyers hagymát.

Az avokádóban az  a nagyszerű, hogy csodálatos krém készíthető belőle,  nagyon könnyen ízesíthető és nem lehet elrontani. A sötét héjú változat különösen hálás, mert kis mérete jobban adagolhatóvá teszi, sokkal szebb zöld a húsa és anélkül puhul meg, hogy elkezdene bebarnulni. Az avokádókrém szinte minden formáját szeretik Quacamolenak nevezni, legyen az paradicsommal vagy a paprikával gazdagítva, chilis vagy tabascos ízesítésű, fokhagymás vagy/és hagymás változat. Az általam ajánlott avokádókrém nem tartalmaz nyers hagymát, de margarinnal lágyítva van, így azok is szívesen fogyasztják, akik megszenvednék a nyers vörös vagy fehérhagymát. A mexikói hagyma lágyabb, így nem csoda, hogy ők előszeretettel használják nyersen is.

Hozzávalók 2 főre (étvágytól függ)

  • 1 db nagyobb vagy 2 kisebb avokádó
  • 2 gerezd fokhagyma-reszelve
  • teáskanál lime vagy citromlé
  • fehér bors – frissen őrölve
  • 1 evőkanál margarin

Elkészítési idő – 10 perc

Elkészítése

  1. Az avokádót felezzük el, vegyük ki a magját.
  2. Kanalazzuk ki az avokádót a héjából. .
  3. Törjük össze villával.
  4. Reszeljük bele a fokhagymát, öntsük hozzá a citromlét, sózzuk, borsozzuk.
  5. Amikor szép homogén, tegyük bele a margarint és villával keverjük össze. Ha habverővel keverjük össze, fantasztikus szép, habos lesz az állaga.
  6. Tálalhatjuk. Piritósra, kenyérre kenve fantasztikus.

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.