Bizalomjáték

Mottó:”Bízz abban, aki tétovázó szavaiban, de gyors és következetes tetteiben. (George Santayana)

A bizalom nélkülözhetetlen kötőeleme az emberi kapcsolatoknak és a közös cselekvéshez szükséges energiák legnagyobb erőforrása. De a bizalmat senki nem kapja ingyen, azt mindannyiunknak el kell nyerni. Gordon Taylor osztotta meg felesége ötletét a bizalom megszerzésének megtanításáról.

Amikor felesége, Carri szembesült a minden szülő számára előbb-utóbb bekövetkező kamasz rémálommal: „Te nem is bízol bennem!”, Carri azt válaszolta: „Így igaz. Nem bízom benned. Abban az esetben, amikor azt látom, hogy azt teszed, akkor, ott, amit mondtál, akkor nyerni fogsz egy B betűt. Amíg ezt folytatod, minden egyes alkalommal kapsz egy I betűt, egy Z betűt, A betűt, L betűt, O betűt, végül egy M betűt. Viszont amikor azt látom, hogy nem azt vagy nem ott vagy nem akkor teszed, amit ígértél, akkor először elveszíted a B betűt,  majd az I betűt, Z betűt, A betűt, L betűt, O betűt és végül az M betűt.

A tapasztalatuk szerint mágnestáblán, hűtőn alkalmazva a betűket nagyon jól bevált gyakorlattá vált. Érdemes kipróbálni. Mit veszíthetünk? A bizalmukat bizosan nem.

Kép: saját készítés


Carri & Gordon Taylor az Opportunities Unlimited alapítói, igazgatói. Carri bejegyzett kommunikációs tanár, Gordon családi és házasságterápiával foglalkozik.

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top