A korosodó kertvárosi apa józanságának titka

Matt Damon Hollywood fura figurája. Szinte észrevétlen, szinte átlagos. Olyan csendesen, hivalkodó külsőségek között ért fel a csúcsra George Clooney, Brad Pitt árnyékában, hogy észre sem vettük, hogy egy különleges férfi formálódott ki előttünk, akire fel kell figyelni. Miért?  Mert jóképű,  nem véletlen, hogy a People magazin 2007 év legszexisebb férfijének kiáltotta ki érdemei között felsorolva megbízható apai, férji státuszát. Tehetséges, hiszen nemcsak a Bourne-rejtélyekben játszott üldözöttje hiteles, de Ben Affleck-kel közösen írt forgatókönyve is Oscar-díjat érdemelt. Vonzó, hiszen családja iránti elkötelezettsége példaértékű, amit feleségének épp a napokban bejelentett újabb terhessége is fémjelez. Hűséges, amit Ben Affleckkel kötött évtizedek óta tartó barátsága bizonyít. Felelősségteljes, hiszen az AIDS illetve a harmadik világban levő szegénység ellen harcoló jótékonysági szervezetek támogatója. Ami számunkra a legfontosabb. Elkötelezett apja nemcsak édesgyermekeinek, hanem mostohalányának is.

Életreszóló önbecsülést adott egy korosodó kertvárosi apának

Mondta a People Magazin díjáról, de saját bevallása szerint szerencsére a gyermekei nem engedik, hogy a realitásoktól elrugaszkodjon. Úgy gondolja, nagyon fontos, hogy legyenek olyan nagyszerű emberek akik segítenek bennünket, de ugyanilyen nagyszerű, ha valakinek gyermekei vannak, mert a gyermekek gyorsan megcáfolják a magunk nagyszerűségéről alkotott képet. Nyilatkozatai szerint hétköznapjait, napirendjét a gyermekek határozzák meg és meg is akadályozzák, hogy az egyedülállók életét meghatározó életmódba visszatérjen. Úgy gondolja, a velük töltött idő minden partinál fontosabb számára.

Nem csoda, hiszen jelenleg három gyermeket nevelnek argentín feleségével Luciana Bozannal, a hároméves Isabellát, a másfél éves Gia-t és felesége előző házasságából származó 11 éves mostohalányát.

Remélem a lányok figyelmesek lesznek, mint a mamájuk és folytatják az általam megkezdett humanitárius munkát.

Summázza  reményeit, vágyait lányai jövőjével kapcsolatban és bízik, hogy felesége bölcsessége átöröklődik a gyermekekbe, de bízik benne, hogy tőle a szociális érzékenységét és igazságosságot is örökölni fogják. Mi pedig reméljük pár év múlva arról is hallhatunk mostohalányától, hogy milyen mostohaapa is volt Matt Damon.

Scroll to top