Gasztro ötletek Mozaikcsaládoknak- Avokádó krém

Ez az avokádókrém hagyma nélkül és margarinnal lágyítva készül, hogy azok is szívesen fogyasszák, akik megszenvednék a nyers hagymát.

Az avokádóban az  a nagyszerű, hogy csodálatos krém készíthető belőle,  nagyon könnyen ízesíthető és nem lehet elrontani. A sötét héjú változat különösen hálás, mert kis mérete jobban adagolhatóvá teszi, sokkal szebb zöld a húsa és anélkül puhul meg, hogy elkezdene bebarnulni. Az avokádókrém szinte minden formáját szeretik Quacamolenak nevezni, legyen az paradicsommal vagy a paprikával gazdagítva, chilis vagy tabascos ízesítésű, fokhagymás vagy/és hagymás változat. Az általam ajánlott avokádókrém nem tartalmaz nyers hagymát, de margarinnal lágyítva van, így azok is szívesen fogyasztják, akik megszenvednék a nyers vörös vagy fehérhagymát. A mexikói hagyma lágyabb, így nem csoda, hogy ők előszeretettel használják nyersen is.

Hozzávalók 2 főre (étvágytól függ)

  • 1 db nagyobb vagy 2 kisebb avokádó
  • 2 gerezd fokhagyma-reszelve
  • teáskanál lime vagy citromlé
  • fehér bors – frissen őrölve
  • 1 evőkanál margarin

Elkészítési idő – 10 perc

Elkészítése

  1. Az avokádót felezzük el, vegyük ki a magját.
  2. Kanalazzuk ki az avokádót a héjából. .
  3. Törjük össze villával.
  4. Reszeljük bele a fokhagymát, öntsük hozzá a citromlét, sózzuk, borsozzuk.
  5. Amikor szép homogén, tegyük bele a margarint és villával keverjük össze. Ha habverővel keverjük össze, fantasztikus szép, habos lesz az állaga.
  6. Tálalhatjuk. Piritósra, kenyérre kenve fantasztikus.

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top
Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.