A mozaikcsaládok is válhatnak politikai eszközzé az ellentét fenntartására épülő politikában

hetivalaszA Heti Válasz A tolerancia diktatúrája címmel „érdekvédő” cikkel lepte meg  hűséges olvasóit.  A cikk természetesen nem a tolerancia, hanem a harcias retorika szellemében íródott, amit az alcímmel  gyorsan-frissen már a címlapon specifikáltak is.  A magazin netes oldalán a veszélyeztetés szót már a korlátozással helyettesítették ajánló szövegükben: „Exkluzív részletek a többség jogainak korlátozásairól a Heti Válasz július 18-i számában.”

Ez sajnos, több, mint provokáció, mert ez a politikai eszköztár része

Leszögezhetjük, hogy a Heti Válasz címválasztása megtévesztő. Nyilvánvaló, hogy a diktatúra szót akarják más kontextusba helyezni, de ebből a címválasztásból az következik, hogy a heteroszexuálisak nem toleránsok.  Nem csoda, hogy sok heteroszexuálisban kivágta  a biztosítékot, így az Index comment:com blogja is véleményt formált erről. A cikk-ellencikk miatt aktivizált  kommentezők, trollok, akik stílusuk, tanultságuk, toleranciszintjük függvényében hozzá is szóltak ehhez,kiváló látleletet adnak országunkról és jól bizonyítják, hogy a jobboldali politikusok azon politikai eszköze, aminek lételeme az  egyes társadalmi csoportok közötti ellentét fenntartása (ahogy Flyer precízen megfogalmazta), kiválóan működik.

Flyer 2013.07.18. 20:42:08
A mi sajátosan „modern” demokráciánkban, a jobboldal politikusai és velük karöltve a publicisták jelentös része azt gondolja, hogy a legcélravezetöbb politikai eszköz, az egyes társadalmi csoportok közötti ellentét folyamatos fenntartása.
Ezért semmilyen, de semmilyen eröfeszitést nem tesznek annak érdekében, hogy megprobálják a saját hiveikkel megértetni, egy intoleráns társadalomban elöbb-utobb, mindenki rosszul fogja magát érezni.
Söt, jol láthatoan a toleranciát probálják aféle kisebbségi terrornak beállitani, ezzel is tovább fokozva az indulatokat.
Meg sem probálják jo példával „nevelni” a népet. Ezt pont az a magatartás, amiért pl. ugyanezek az emberek elöszeretettel támadják a kereskedelmi tv-ket. Vagyis, hogy csak kiszolgálják az emberek legprimitivebb igényeit.
Nos, ök ugyanezt teszik a kisebbségekkel kapcsolatosan.

Mozaikcsaládokból is lehet ellenségkép?

Mi történik, ha egy másik igen jelentős társadalmi réteg, a mozaikcsaládok és az elvált apák kilépnek apátiájukból és elkezdenek a jogaikért küzdeni.  Akkor ők lesznek a következő céltábla? Könnyen behelyettesíthető  a fenti alcímben használt homoszexuális mozgalmak kifejezés a mozaikcsaládokkal, az elvált apákkal, a single hordákkal, ha a politikai érdek úgy kívánja. Nem kell nagy fantázia, hogy rájöjjünk, milyen gyorsan válhat mozaikcsaládunk ellenségképpé, azután, hogy az szja törvénnyel, az alaptörvénynek átnevezett alkotmánnyal már sikerült magunkat kiírni a NER rendszeréből és váltunk másodrendű adófizető állampolgárokká.

Ne üljünk fel a provokációnak!

Egyrészt, gyorsan válhatunk célcsoporttjává a bűnbak keresésnek,   másrészt az intoleráns társadalmak bukásra vannak ítélve.  Egyértelmű, hogy

  • itt nem a melegek akarnak bármit is ránk erőszakolni, hanem a toleranciahiányos politikai intézmények és véleményvezérek,
  • ha a politikai és gazdasági érdek úgy kívánja, akkor az egyetemisták, a multik, bankok, melegek után a mozaikcsaládok, elvált apák is gondolkodás nélkül harci retorika célpontjává válhatnak (bár közvetetten már azzá váltak).

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top