Ez az avokádókrém hagyma nélkül és margarinnal lágyítva készül, hogy azok is szívesen fogyasszák, akik megszenvednék a nyers hagymát.
Az avokádóban az a nagyszerű, hogy csodálatos krém készíthető belőle, nagyon könnyen ízesíthető és nem lehet elrontani. A sötét héjú változat különösen hálás, mert kis mérete jobban adagolhatóvá teszi, sokkal szebb zöld a húsa és anélkül puhul meg, hogy elkezdene bebarnulni. Az avokádókrém szinte minden formáját szeretik Quacamolenak nevezni, legyen az paradicsommal vagy a paprikával gazdagítva, chilis vagy tabascos ízesítésű, fokhagymás vagy/és hagymás változat. Az általam ajánlott avokádókrém nem tartalmaz nyers hagymát, de margarinnal lágyítva van, így azok is szívesen fogyasztják, akik megszenvednék a nyers vörös vagy fehérhagymát. A mexikói hagyma lágyabb, így nem csoda, hogy ők előszeretettel használják nyersen is.
Hozzávalók 2 főre (étvágytól függ)
- 1 db nagyobb vagy 2 kisebb avokádó
- 2 gerezd fokhagyma-reszelve
- teáskanál lime vagy citromlé
- só
- fehér bors – frissen őrölve
- 1 evőkanál margarin
Elkészítési idő – 10 perc
Elkészítése
- Az avokádót felezzük el, vegyük ki a magját.
- Kanalazzuk ki az avokádót a héjából. .
- Törjük össze villával.
- Reszeljük bele a fokhagymát, öntsük hozzá a citromlét, sózzuk, borsozzuk.
- Amikor szép homogén, tegyük bele a margarint és villával keverjük össze. Ha habverővel keverjük össze, fantasztikus szép, habos lesz az állaga.
- Tálalhatjuk. Piritósra, kenyérre kenve fantasztikus.