Kis munka, nagy siker. Nem csoda, hogy mozaikcsaládunk kedvence lett. Finom, kábító illatú és elkészítése gyerekjáték.
Előnye
- Jó csapatépítő mostohalányunkkal. Kislányok is szívesen vesznek részt a keverés-kavarás munkálataiban.
- Könnyű siker. Még a kezdő háziasszony is könnyen sikert arathat.
- Utolsó pillanatban is hozzáfoghatunk típusú süti. Uzsonnára is nagyon gyorsan elkészíthető, kislányok születésnapi zsúrján is életmentő.
- Generációkon átívelő. Párom és mamám is nagyon szereti.
Ugye hogy nem hagyhatom ki erről az oldalról a gasztro oldalak, blogok rengeteg nagyszerű receptje ellenére?
Hozzávalók
- 10 dkg csokoládé– legalább 60%-os
- 15 dkg vaj
- 2 evőkanál kakaó– jó minőségű
- 2 tojás – nagyobb
- 15 dkg cukor
- 11 dkg liszt
- só – csipetnyi
Szükséges eszközök
- habverő
- egy fém előkészítő edény a csokoládé olavsztáshoz, amit beletehetünk egy lábasba, amiben vizet forralunk. Az edény ne érjen bele a vízbe, hogy valóban gőzön készíthessük.
- sütő – kb 15×20 cm-es
Nehézsége: Könnyű Elkészítési idő: 15 perc sütési idő:15 perc
Elkészítés lépései
1. Gőz felett az apróra tört csokoládé lapkákat felolvasztjuk.
2. Hozzáadjuk a vajat a gőz felett olvadozó csokihoz, megolvasztjuk és fényesre kikeverjük.
3. Amikor már egy szép vajas csokoládé masszát kaptunk, akkor a gőzön hozzáfőzzük a kakaót.
4. A szép homogén masszát levesszük a gőzről és hagyjuk kihűlni.
5. A tojásokat habosra felverjük.
6. A habosra kevert tojásba belekeverjük a kihűlt csokoládé masszát
7. A csipetnyi sóval elkevert lisztet finoman adagolva belekeverjük a tojásos-csokoládés masszába.
8. Előkészített masszát a sütőedénybe öntjük és elsímítjuk.
9. 15 percig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben, amíg a teteje megkérgesedik. Ellenőrizzük le 10 perc után hogyan haladnak a sütési munkálatok, mert nem szabad túlsütni. A belseje finom puha kell, hogy maradjon. Isten ments, hogy megszáradjon.