A mostohaapa, aki Elvist házasságra kényszerítette

A 31 éves Elvis Presley és 21 éves Priscilla Ann Wagner házassága annak a szerződésnek  része volt, amit Paul Beaulieu, a lány mostohaapja kötött a sztárral, amikor a sztár a mostohalányával akart élni, látják igazolva Elvis fényképekkel, leírásokkal napokra dokumentált életéből bizonyos források.

Paul Beaulieu Elvis Presley apósa

Az Elvis és én című könyvében a történelmet a túlélők magabiztosságával bizonyító, az elmúlt évtizedekben  a múltját és szépségét felhasználva a nevéből brandet formáló okos üzletasszony, Priscilla Presley is célzott arra, hogy tudták, össze fognak házasodni, csak az időpontot fedte homály, mert Elvis szerette volna a romantikát életben tartani.

Mindene megvolt. Jóképű volt, a teste, a hangja, az álmodozó szemei. Láthatod miért szerettek bele a nők a világ minden pontján.

Bár ez Priscilla Preslynek arra kérdésre adott magyarázata, hogy miért lehet 2010-ben is kultúrális erő a 75 éve született, de már 33 éve halott énekes, de valójában arra a kérdésre válasz, mi bűvölte el a 14 éves Priscilla Ann Wagnert akkor ott Wiesbadenben.

A kék szemű, sötét hajú, félénk 14 éves lányt épp megválasztották a Dell Walley Junior High középiskola szépségkirálynőjévé, amikor az amerikai légierőnél hivatalnokként szolgáló, a csecsemőkorában repülőgépbalesetben elhunyt pilóta édesapja helyett tizenéveskoráig apjának hitt őt adaptáló mostohaapját 1958-ban áthelyezték Weisbadenbe, Németországba. A koránál érettebnek tűnő fehér és tengerészkék szabott ruhát viselő szépség félénk volt, amikor az Eagles klubban megismert, jóképű, szintén Elvis Presley rajongó Currie Grant elvitte a már akkor legenda, de éppen  két éves katonai szolgálatát töltő, 24 éves Elvis Presley bad neuhemi házába. A kislány szótlansága ellenére felkeltette a figyelmét, így a következő fél évben a lány fiatalkora és a tíz éves korkülönbség dacára rendszeresen találkoztak.

Akkora hatást gyakorolt életükre ez az időszak, hogy Elvis hazarendelése után a kapcsolat két évig nemcsak telefonon, leveleken keresztül folytatódott, hanem többször meghívta Mempisbe, Las Vegasba vakációzni a mégcsak 16 éves tinilányt. 1962 volt, amikor Elvis felhívta telefonon Priscilla mostohaapját és engedélyt kért, hogy a lány a Mephisben fejezhesse be a középiskolát. Az óvatos, az ötletet nem, de mostohalányát támogató mostohaapa Los Angelesbe repült lányával, hogy találkozzon az éppen a Fun in Acapulco című filmet forgató Elvissel és személyesen fektethessék le a szabályokat. A mostohaapa Memphisbe is elrepült, hogy találkozzon Vernon Presley-vel és beírassa mostohalányát az Immaculate Conception iskolába.  Az engedélyhez nyomós érvet Elvis házassági szándéka és az az ígéret, hogy nem Gracelandben, hanem apjának, Vernon-nak a Heritage Drive-on levő házában fog élni. Amint Priscilla Memphisbe költözött napra napra töltött egyre több időt Elvis házában, Gracelandben, majd hamarosan végleg odaköltözött.

Az esküvő. A mostohaapa Priscilla bal oldalán

A szerelem vagy a szerződés miatt, de 1967 május 1-én, nyolc évvel megismerkedésük után összeházasodtak, majd 1968-ban-ban megszületett Lisa Marie Presley. A házasság rövidebb volt, mint az udvarlás ideje. A nők bálványa már a terhesség harmadik timeszterében próbaválást akart, de végül az életét teljesen feladó és Elvisnek élő Priscilla fáradt bele a rapszódikus életbe és 1973-ban elváltak. A folytatás már egy másik történet…

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top