Ennek a mozzarella salátának az egyediségét a
f o k h a g y m a
adja, ami az őrölt fehér borssal, bazsalikommal, sóval és olívaolajjal kitűnően egészíti ki a paradicsom édes és a mozzarella semleges ízét.
A mozzarella salátát sokan és sokszor feldolgozták, a net is hemzseg a nagyszerűbbnél nagyszerűbb ötletektől. Én a jól bevált, de nekem kicsit semleges Caprese-t karakteresítettem.
Ez a saláta miért más, mint a többi?
- Mozaikcsaládunk kedvence.
- Az elkészítését a gyerekek is, papák, mozaikpapák is pillanatok alatt megtanulják.
- Mivel a tizenévesek már vágyják a karakteresebb ízeket, hamar megszeretik a fokhagyma és fehérbors bazsalikommal keveredő ízét.
- Kiváló kísérő rántottához is.
- Pirítóssal legyőzhetetlen párost alkot.
- Reggelire, vacsorára is parádés mentőötlet.
Hozzávalók:
- 1 csomag mozzarella – lehet nagy, lehet kis gömbös
- 2 db paradicsom, de lehet koktél paradicsom is
- bazsalikom ( friss vagy fagyasztott vagy szárított) – izlés szerint db kb egy kis marék
- olivaolaj – izlés szerint, de kb 1 evőkanál
- fokhagyma – 1 gerezd- reszelve
- őrölt fehér bors – izlés szerint
- Só -ízlés szeint
- Elkészítési idő:10 perc
Nehézség: NAGYON Könnyű
ELKÉSZÍTÉS LÉPÉSEI
1. Daraboljuk fel a mozzarellát apró kockákra, ha a koktél változat, akkor szeletekre és dobjuk bele egy kisebb salátástálba.
2. A megmosott paradicsomokat vágjuk fel apró kockákra. Ha koktél paradicsom, szeletekre és adjuk a mozzarellához.
3. Egy gerezd fokhagymát tisztítsunk meg és reszeljük bele a salátába.
4. A salátát szórjuk meg egy marék, apróra vágott bazsalikom levéllel.
5. Ízesítsük sóval, őrölt fehérborssal. Éna frissen őröltet kedvelem legjobban, de természetesen hibátlan a boltban kapható őrölt változat.
6. Öntsük le egy kanál olívaolajjal.
7. Keverjük össze.
8. Hagyjuk érni 5-10 percet és ezalatt píríthatunk pár szelet kenyeret. De természetesen ha már nem bírunk magunkkal és az éhes csipetekkel, azonnal tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
Tippek
- Megkülönböztetjük a saláta mozzarellát (ezt zacskóban, lében árulják) és a pizza mozzarellát (szalámi rúdszerű csomagolásban árulhatják).
- a saláta mozzarella sajt 2-3 hétig eláll a hűtőben. Ha már megpuhultak a gombócok élvezhetetlen. A boltban ellenőrizzük le a lejáratát.
- A fokhagymát fokhagymanyomóval is apríthatjuk, nekem a reszelő vált be.
- A bazsalikom lehet fagyasztott, friss vagy szárított. A legjobban a fagyasztottat szeretem, mert az színben, illatban, ízben harmónikus és nagyon jól adagolható. Természetesen apróra vágott friss bazsalikom levelet is használhatunk. A szárított bazsalikomnak esetében adjunk a salátának 10 perc érési időt.
Kép:saját készítés